20121212-194901.jpg

2013 SEO tips voor het komende jaar

Oh nee, wacht. Laten we eens stoppen met al die lijstjes met tips waar je uiteindelijk helemaal niks aan hebt. SEO is geen verzameling van technieken en trucs. Die tips leiden alleen maar af van waar het om draait.

Eigenlijk heb ik maar één tip voor komend jaar: als je SEO echt effectief wilt inzetten ga je niet meer op zoek naar SEO tips. Zorg juist dat je zoekmachines snapt, zorg dat je marketing begrijpt, zorg dat je snapt hoe je SEO verankert bij de juiste mensen en processen in een organisatie en hoe je dus cruciale SEO fouten kunt voorkomen, maar bovenal zorg dat je snapt wat je doelgroep wilt en zoekt.

Dat lijkt me nou alvast een mooi voornemen voor 2013!

13 thoughts on “2013 SEO tips voor het komende jaar

 1. Maar dus wel content waar anderen ook iets aan hebben, uniek en waardevol dus.
  Websites die iets publiceren wat uniek is én inhoud hebben waar anderen graag naar linken hebben nu eenmaal een streepje voor bij Google :)
  2013+ = Link Earning ipv Link Building.

 2. Hoe sta je eigenlijk tegenover een zoekmachine die specifieke onderdelen overal vandaan haalt? Bijvoorbeeld filmpjes? Dumpert is toevallig zo een site. Toch heeft de site een goede pr. Komt dit door de bouncepercentage? Bezoekers die lang blijven hangen? Of het leven op de site betreft comments?

  • PR (als je de toolbar PR bedoelt) geeft slechts een indicatie van de waarde die Goolge aan de er naar verwijzende links toekent (simpel gezegd :kwantiteit, kwaliteit en relevantie).

   Bounce rate en Dwell time hebben geen enkele invloed op de waardering cq ranking van een website door Google.

   Google wil graag de originele publisher in de SERPs tonen. (dat dat niet altijd lukt is iets anders), voor websites die hun content ergens anders vandaan halen tonen ze steeds minder waardering. (ondanks dat zo’n website best een positieve gebruikerservaring kan opleveren..)

   Door toegevoegde waarde te bieden kan je Google soms alsnog overtuigen, je website wel hoger te waarderen, ook al komt een deel van je inhoud van elders.

 3. Pingback: De SEO filter bubble: waarom we SEO misschien maar moeten loslaten

 4. Met een pakkende titel bezoekers naar je website lokken om ze daarna met een kluitje je blog in te sturen. Ik hoop dat Google met een volgende update dat ook gaat afstraffen.

  Overigens is je comment over bouncerate + seo absolute lulkoek. Drie maanden geleden, toen je die comment plaatste, was daar al weinig duidelijkheid over en nu nog steeds niet. Pretenderen verstand te hebben van SEO en het alsnog mis hebben, blegh.

  • Heb je het nu tegen mij Jeroen ?
   Over de Bounce rate bestaat maar weinig/geen onduidelijkheid hoor, en welke blogpost heb je het over ?

  • @Jeroen Het bericht was ludiek bedoeld in de tijd dat iedereen eind 2012 met lijstjes kwam voor 2013. Lijstjes waar je mijns inziens niet zo veel aan hebt en waar ik dus wat tegenwicht aan wilde bieden. Volgens mij is dat toen ook best aardig gelukt. Dat ik mijn bericht tegelijkertijd ook optimaliseer voor een goede vindbaarheid kan je me eigenlijk niet kwalijk nemen.

   De andere comment waar je het over hebt is niet van mij, dus daar ga ik verder niet op in.

 5. Kort maar krachtig stukje! De zoekmachines “volgen” idd steeds meer de gebruikers van het internet. Je website een beetje helpen met linkbuilding levert (in mijn optiek) nog wel steeds een belangrijke bijdrage aan mooie posities in de zoekresultaten. Zorg echter wel dat je het op een “verantwoorde” manier doet.

Comments are closed.