Nieuwe rapportages voor display advertenties in Google AdWords: de volgende stap naar de toekomst?

Vorige week aangekondigd voor Google AdWords: New tools for display ads.

Eerder schreef ik al over de revolutionaire toekomst die Google vermoedelijk ziet op het gebied van online adverteren. Een belangrijk stap die daarvoor gemaakt moet worden is dat er nieuwe mogelijkheden worden toegevoegd op basis waarvan je in Google AdWords je biedingen kunt aanpassen. Dus niet alleen meer op basis van apparaat, locatie en tijdstip, maar op basis van meer eigenschappen van de gebruiker. Bijvoorbeeld demografische gegevens.

Terug naar nieuwe mogelijkheden die vorige week geïntroduceerd werden. Daarin zegt Google:

Now for the other half of the equation: knowing your audience. Our two new reports will help you understand how your ads perform across different customer segments and websites.

Er komen dus nieuwe rapportages in Google AdWords die je laten zien hoe je display advertenties renderen in verschillende demografische groepen:

Demographic Performance Reports show how different demographic segments, gender and age buckets, respond to your messages by showing the impression, click and conversion rates for each group – a marketer’s dream!  Armed with these new insights you can quickly tailor your ads to be more relevant for your audience, and modify your targeting and bidding settings for better performing campaigns.

De nieuwe rapportages in Google AdWords

Je hoeft deze demografische groepen dus niet eerst specifiek te targeten om de prestaties binnen deze groepen te kunnen zien (zoals dat nu nog wel moet). Of dit ook direct betekent dat je het bod voor goed renderende demografische groepen kunt verhogen via de mogelijkheden van Geoptimaliseerde campagnes is niet helemaal duidelijk. Maar als dat niet zo is dan is het een kleine stap om dat uiteindelijk wel mogelijk te maken. En de volgende stap daarna zou kunnen zijn om hetzelfde mogelijk te maken voor interessecategorieën van gebruikers.

Ik zie deze nieuwe aankondiging als een bevestiging dat de richting die ik beschreef voor de toekomst van Google AdWords heel reëel lijkt. Wil je meer lezen over die toekomst? Lees dan Google Adwords Geoptimaliseerde Campagnes: de revolutionaire toekomst van online adverteren? of de iets uitgebreidere versie die ik schreef op Marketingfacts.

Deze nieuwe rapportages zijn helaas nog niet beschikbaar, maar worden binnenkort uitgerold. Ik kan in ieder geval niet wachten om te kijken wat voor data hier uit komt rollen.

3 thoughts on “Nieuwe rapportages voor display advertenties in Google AdWords: de volgende stap naar de toekomst?

Comments are closed.