Google gaat SEO niet bestraffen

Er wordt veel onzin geroepen over SEO, vaak onschuldige, halve waarheden, nutteloze tips of licht verkeerde interpraties. Maar soms worden er dingen geroepen die complete onzin zijn en een totaal verkeerde indruk kunnen wekken bij een grote groep mensen. Dan moeten we daar als online marketeers ook tegenin gaan en duidelijk maken hoe het echt zit. Waar ik het over heb? Het nieuws dat Google SEO zou gaan bestraffen op de website van De Ondernemer.

Dit is pertinent onwaar en een compleet verkeerde interpretatie van een vage uitspraak van Matt Cutts. Als je de berichtgeving over dit bericht volgt dan zie je het al langzaam misgaan. Het essentiële voorvoegsel “over” verdwijnt langzaam maar zeker:

En ineens lijkt het net of SEO schadelijk is voor je website.

Om duidelijk te maken hoe het daadwerkelijk zit en wat het essentiële verschil is tussen overgeoptimaliseerd en geoptimaliseerd wil ik daarom Joost de Valk even (vertaald) quoten:

Wat Matt heeft gezegd was zeer vaag, maar er was één ding dat weinig ruimte overliet voor speculatie:

All those people doing, for lack of a better word, over optimization or overly SEO – versus those making great content and great site.

Dus Google wil iets doen aan overoptimalisatie. Dat is niet hetzelfde als zeggen dat ze iets willen doen aan SEO. Zoals Matt nogmaals zei in datzelfde panel, ze hebben niks tegen SEO, ze hebben iets tegen spammen.

Dus als je teksten schrijft met een keyword density van 25% dan zou je je misschien zorgen moeten maken. Als je bijvoorbeeld een SEO plugin installeert die je helpt met het schrijven van zoekmachinevriendelijke content (en je zelfs waarschuwt wanneer de keyword density aan de hoge kant is) en die de meeste technische aspecten voor je optimaliseert, dan is er niets om je zorgen over te maken. (…)

En nu allemaal stoppen met het overanalyseren van alles wat Matt Cutts zegt en terug aan het werk, het bouwen van goede websites voor gebruikers.

 

 

One thought on “Google gaat SEO niet bestraffen

  1. Pingback: Wegener weet SEO wel te verkopen... · Yoast NL

Comments are closed.