Een herziening van mijn social media strategie

De wereld van online marketing is doorspekt van snelle ontwikkelingen, innovatie en continue veranderingen. Hierdoor speelt actuele kennis een belangrijke rol en is er daardoor veel ruimte voor experts. Mensen die de laatste ontwikkelingen op de voet volgen en dit combineren met hun bestaande kennis en hierdoor een innoverende rol kunnen spelen. Zij begrijpen welke ontwikkelingen belangrijk zijn en weten hoe ze hier op in moeten spelen.

Dit zijn niet de mensen die continu alles wat er gezegd en geschreven wordt verder verspreiden en denken hierdoor een expert te zijn. Deze mensen voegen vaak zelf niks toe aan informatie of inzichten en verworden hierdoor tot ruis.

Ik heb een tijdje de fout gemaakt door deze mensen actief te gaan volgen om te zorgen dat ik zelf niks zou missen. Imiddels ben ik tot nieuwe inzichten gekomen. Er kwam meer ruis en dubbele informatie tot mij dan nieuwe, nuttige informatie. Ik ga het omgooien. Minder informatie, meer inzichten. Minder nieuwtjes, meer diepgang.

Dat betekent dus opschonen! Ik ben al begonnen met mijn Google Reader account. Alle feeds waarvan ik de meeste berichten oversloeg zijn er uit. Alle feeds die alleen maar nieuws herkauwden zijn eruit. Alles wat er nu nog in staat zijn oorspronkelijke bronnen en blogs die echt wat toevoegen. Alles dat overblijft heeft een hele grote kans dat ik het interessant vind.

Mijn Facebook ga ik helemaal vrij maken van online marketing gerelateerde zaken en ook in mijn Twitter gaat flink gesneden worden. Te beginnen met alle feeds, maar ook mensen die bijna functioneren als feed gaan er uit. Ik ga primair communiceren in het Nederlands en deel alleen nog informatie die echt interessant is en iets toevoegt. Oh ja, wat ik met Google+ moet weet ik nog niet goed. Daar doe ik dan ook maar niet zo veel mee tot ik het een functie kan geven.

Ben ik dan niet bang dat ik veel ga missen? Waarschijnlijk wel, maar wat ik ga missen, kan ik waarschijnlijk ook makkelijk missen. En van wat wel tot me komt weet ik zeker dat het interessant is. Dat lijkt me een effectiever systeem. En mocht het niet zo blijken te zijn, dan draai ik het gewoon terug.

3 thoughts on “Een herziening van mijn social media strategie

Comments are closed.